Oldal kiválasztása

Könnyűvér-

a Pázmándi közös vörös

Borászati szempontból kiemelendő, hogy a terület adottságai kiválóak egy a magyar borvilágban régen szinte egyeduralkodó, manapság viszont sajnálatosan hiányzó bortípus szempontjából. Ez a bor a régen jellemzően kadarkából, ma inkább kékfrankosból készülő, négy évszakos, gyümölcsös, fűszeres, a magyaros vagy olaszos ételekhez kiválóan illő könnyed vörösbor. Ezt felismerve fogott össze négy helyi pincészet és alkotott egy közösségi bort, a Könnyűvért.

A Könnyűvér a pázmándi borászok közösségi bora, száraz, könnyed vörösbor, amely házasítás, pázmándi szőlőből, pázmándi pincében készül. Az alapja kékfrankos, ennek aránya 60-80% kell legyen. A házasítási partnerek tetszőlegesen válaszhatóak. A bor pórusmentes edényben erjed és érik a primer gyümölcsaromák megőrzése érdekében. A fahordóban történő erjesztés vagy érlelés nem megengedett. Célunk a könnyen ihatóság, jó savak, relatíve alacsony alkohol és az intenzív gyümölcsaromák.

Forgalomba a szüretet követő év tavaszán kerül, olívazöld, csavarzáras, burgundi palackban, egységes címkével, amit csak a termelők neve/logója különböztet meg egymástól. Az első év tapasztalatai alapján a borok stílusa egységes, de mindegyik karaktere egyedi, egymástól megkülönböztethető, célunk tehát megvalósulni látszik.

Közös? Vörös?

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Könnyűvér kóstoló

Első könnyűvér kóstoló…..

Ki mit gondol?

Mi jut eszedbe….